Prajitura cu crema de ciocolata si visine

de mirela0911 in Prajituri, 8 Iul 2015 | 9201 vizualizari

 

Am profitat de visine la maxim!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 3 lg ulei
  • coaja rasa de portocale
  • 7 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 g visine fara samburi
  • 2-3 lg zahar

Pt. crema:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g visine fara samburi
  • esenta de rom

Pt.ornat:

  • 100 ml frisca
  • sirop de visine

Pt.insiropat:

  • sirop de visine
  • frunze de menta
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si visine:

Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand pentru a se dizolva zaharul, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se adauga uleiul, coaja rasa de portocale si gabenusurile amestecand usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca. Se toarna peste spuma in 2-3 reprize, amestecand de jos in sus pana la omogenizare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se aseaza peste blat visinele scurse bine de zeama si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Sucul lasat de visine se pune pe foc sa dea 2-3 clocote, se ia de pe foc, se adauga frunzele de menta si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se scot frunzele de menta si se insiropeaza blatul.

Crema: Ciocolata rupta bucati se pune impreuna cu frisca lichida pe foc sa se incalzeaza pana se topeste toata ciocolata. Se omogenizeaza bine si se da la rece cel putin o ora. Se adauga esenta de rom si se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa. Visinele se spala si se curata de samburi. Se pun visinele peste crema de ciocolata si se amesteca usor cu o lingura.

Dupa ce s-a insiropat blatul, se unge cu toata crema de ciocolata, se niveleaza si se da la rece. 

Se bate frisca bine, se pun 3-4 lg de sirop de visine peste frisca si se omogenizeaza. 

Se portioneaza prajitura si cu ajutorul unui posh se orneaza cu moatze de frisca. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Frisca pentru ornat se poate folosi si ca atare, fara adaos de sirop.

2

Se pune zahar pste visine in functie de cat sunt de acre.

3

Blatul poate fi simplu, fara visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de capsuni si iaurt